Herdenken en vieren 2021

23-04-2021

Op donderdag 22 april hebben we met groep 6, 7 en groep 8 bij ons geadopteerde monument alle slachtoffers herdacht die zijn gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-1945). We hebben aandacht gegeven aan de landen waar vrede nog niet vanzelfsprekend is. In landen waar je niet zelf mag kiezen of geen vrijheid hebt in het geloof. Waar mensen op de vlucht slaan om te ontsnappen aan oorlog, armoede en ellende. We hebben een bloemstuk en bloemen neergelegd uit dankbaarheid voor onze vrijheid en te herdenken wat hiervoor nodig is geweest.  

Al meer dan 75 jaar is er in Nederland geen oorlog, leven wij in vrijheid. Vrijheid begint met begrip tonen voor elkaar, elkaar respecteren. Na 75 jaar vrijheid lijken deze dingen zo gewoon. Maar tot op de dag van vandaag is het enorm belangrijk om te blijven beseffen dat anderen heel hard hebben gevochten voor onze vrijheid, zodat wij blijven waarderen dat wij in vrijheid leven. 


Een dag later, hebben we koningsdag gevierd. Het verschil tussen herdenken en vieren is groot, maar juist zo leerzaam voor de kinderen om te beseffen hoe fijn wij het in Nederland hebben. Het draaiorgel van de opa en oma van Zoë, Mart en Cor Broers zette de feest stemming er goed in. Daarna was er een koningsontbijt en de jaarlijkse Koningsdans. De hele ochtend hebben we verder gefeest met lekkernijen, spelletjes en gezelligheid! 

Nieuws van Stevenshof

Powered by BasisOnline